16 ноября 2021 г.

Сняданкі ў гатэлях розных краін (італьянскі)

 Немецкий

 Французский

італьянскі сняданак прыкметна адрозніваецца ад германамоўных (Скандынавія,Германія,Аўстрыя...) краін.

І Таццяна і Ева ўпэўнена сцвярджаюць, што ў гэтай краіне лічыцца, што раніцай трэба есці менавіта салодкае.

Можа, таму, што сама краіна сонечная?

Ад сябе сціпла дадам, там таксама мелі месца сухары.

Звычайна складнікі калацыёне (сняданак):

Пірагы з салодкім начыннем, булачкі(паніна), джэм(мармэлата), масла(бура), кава(кафэ) розных відаў.

                   о.Сицилия   Гранита

Адсюль, дарэчы, паходжанне назвы самага(?) распаўсюджанага шахматнага дэбюту - Сіцыліянская абарона.

На ўсякі выпадак нагадаю, што: малако(латэ), сок(сукко), гарбата(тэ), дзякуй(грацые).

     Buon appetito!




Комментариев нет:

Отправить комментарий